Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Klubunk nyerte az NB I-es birkózó bajnokságot!

Tökölön, a városi sportcsarnokban dőlt el a 2017. évi felnőtt NB I-es csapatbajnokság bajnoki címének sorsa. A csapattalálkozón a Martin Gábor vezette Újpesti TE bizonyult a legjobb csapatnak, miután a döntőben legyőzték a rendező Sziget SC-t. A lila-fehérek ezzel feljutottak a jövő évi extraligába. A dobogó harmadik fokára a Kecskeméti TE állhatott fel.

Az idei első osztályú csapatbajnokság odavágó csoportmérkőzéseit már szeptember végén lebonyolították Tatabányán, valamint Kecskeméten. A visszavágókra és az azt követő helyosztókra már a Sziget SC által rendezett tököli csapattalákozón került sor november negyedikén.

Nehézkesen indult a szombat reggel, hiszen a mérlegelésnél több problémás eset is előfordult, miszerint számos birkózó versenyengedély és orvosi engedély hiánya miatt nem vehetett részt a versenyen. A szombathelyi Haladás VSE például így ki sem tudott állni a küzdelmekre, mivel nem tudtak legalább hat kategóriába versenyzőt mérlegelni.

A ‘B’ csoportban tehát végül csak hárman mérkőztek a továbbjutásért, míg az ‘A’-ban változatlanul négyen csaptak össze egymással. Izgalmas, itt-ott szoros küzdelmeket láthattak a jelenlévők, az odavágó győztesei azonban most sem hibáztak, sikeresen megtartották elsőségüket, így a fináléba az Újpesti TE és a Sziget SC került be.

A bajnoki címért folyó csata első felvonásában 4-4 mérkőzést nyertek a felek, majd a visszavágóra a lila-fehérek két válogatott birkózójukkal, Szabó Lászlóval és Varga Ádámmal is beerősítettek. A nemzetközi porondon is elismert birkózók azonban korántsem voltak bomba formában, Szabó betegen, Varga pedig térdműtét után vállalta a csapatbajnoki szereplést. Teljesítményükön ez azonban nem látszódott meg, mindketten hozták mérkőzésüket, míg Vilhelm Richárd, Antal Dániel és Máté Ádám is diadalmaskodni tudott, ezzel 5-3-ra győzött az UTE, bajnoki címet ünnepelhetett Tökölön.

A dobogó harmadik helyéért is nagy volt a csata. Hosszas és néhol balhés ütközeteket követően végül azonban a Tihanics Tibor irányította Kecskeméti TE örülhetett, összesítésben 10-6-ra győzte le a tatabányaiak legénységét.

A nap harmadik helyosztóján az oda- és visszavágó csapattalálkozó is 4-4-es döntetlent hozott a BVSC-Ganz-Jászkisér és a Dorogi NC között. Utóbbiaknak azonban több nagyobb arányú győzelmük volt, így ők végeztek az ötödik helyen.


Bajnokcsapat: Újpesti TE (Edzők: Martin Gábor, Boros Károly. Versenyzők: Vilhelm Zoltán, Vilhelm Richárd, Antal Dániel, Turcsányi Tibor, Német István, Máté Ádám, Demény Attila, Boros Barnabás, Szabó László, Rögler Gábor, Ciráki Csaba, Simon Arnold, Varga Ádám.)
2. Sziget SC
3. Kecskeméti TE
4. Tatabányai SC
5. Dorogi NC
6. BVSC-Ganz-Jászkisér
7. Bócsai BLSE (kiesett az első osztályból)

A szintén kiesett Haladás VSE csapatát kizárták a versenyből.


A visszavágó csoportmérkőzések eredményei:

‘A’ csoport:

1. forduló:
Újpesti TE - Tatabányai SC 4-4

2. forduló:
Újpesti TE - BVSC-Ganz-Jászkisér 4-4

3. forduló:
Tatabányai SC - BVSC-Ganz-Jászkisér 5-3

Az ‘A’ csoport végeredménye:
1. Újpesti TE 9 pont
2. Tatabányai SC 6 pont
3. BVSC-Ganz-Jászkisér 3 pont

A Haladás VSE csapatát kizárták a versenyből.

‘B’ csoport:

1. forduló:
Sziget SC - Dorogi NC 7-1
Kecskeméti TE - Bócsai BLSE 6-2

2. forduló:
Sziget SC - Kecskeméti TE 4-4
Dorogi NC - Bócsai BLSE 6-2

3. forduló:
Sziget SC - Bócsai BLSE 7-1
Dorogi NC - Kecskeméti TE 4-4

A ‘B’ csoport végeredménye:
1. Sziget SC 16 pont
2. Kecskeméti TE 9 pont
3. Dorogi NC 8 pont
4. Bócsai BLSE 0 pont


A helyosztók eredményei:Odavágók:

Döntő: Újpesti TE - Sziget SC 4-4
Bronzmérkőzés: Tatabányai SC - Kecskeméti TE 2-6
5-6. helyért: BVSC-Ganz-Jászkisér - Dorogi NC 4-4 (14-21)

Visszavágók:
Döntő: Újpesti TE - Sziget SC 5-3
Bronzmérkőzés: Tatabányai SC - Kecskeméti TE 4-4
5-6. helyért: BVSC-Ganz-Jászkisér - Dorogi NC 4-4 (17-18)

A részleteket az adott mérkőzésre kattintva lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Palásti Tibor (elnök), Lukács Imre, Bárdosi Sándor, Várvédy Zsolt, Sleisz Gabriella, Iváncsics Géza, Gazsi Krisztián, Tollár Dániel (versenyiroda).

(forrás: birkozoszov.hu)

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41