Dátum: 2018 május 22. (kedd) | Júlia, Rita

hírek

Nagy Bernadett a VB-n is dobogóra állt

Bírkózás szakosztály 2017-09-11 Megtekintések száma: 288

"A dobogó harmadik fokáig jutott a 70 kilogrammos Nagy Bernadett is az athéni kadet világbajnokságon. Az újpestiek büszkesége szintén kazah birkózót múlt felül az első körben, a másodikban viszont 10-0-ra kikapott attól a világbajnok japántól, aki Athénban mindenkit technikai tussal győzött le. Berninek ezzel a vigaszágon kellett javítania, 2-1-re sikerült is legyőznie tunéziai ellenfelét, majd a harmadik helyért való küzdelemben újfent eladta lábratámadását, szintén 2-1-re győzött az amerikaival szemben."


Forrás: MBSZ


"Nagy Bernadett a délelőtti meccsét kopírozta a 70 kg bronzmérkőzésén. Megint gyorsan szerzett vezetést (2-0), ezúttal levitellel. Ő sem az a kapkodós típus. Nagy türelemmel fogadta az ellenfél, a világversenyen újonc, amerikai Corbett – mondjuk ki: monoton – támadásait.

Egyszerűen mindig lepattant az újpesti leányról, akit persze végül megintettek. Számított is rá, de pontosan tudta, hogy azzal az amerikai csak annyit ér el, hogy nem 0-ra kap ki. Amikor az óra leketyegte a harminc másodpercet, és megtörtént az intés, már csak néhány szekundum maradt a meccsből…

Máris lehetett ünnepelni. Kellett is.

És kell is. A magyar leánykülönítmény három bronzot nyert, és a pontverseny igen értékes, hetedik helyét szerezte meg, olyan birkózóhatalmak előtt, mint mondjuk az azeri, a kazah, a mongol vagy a török."Forrás: www.nemzetisport.huKövetkezzen egy képes összefoglaló a versenyről: