Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Németh Zsanett: irány az indiai profi liga!

Nagy megtiszteltetés érte Németh Zsanettet, aki részt vehet az immár harmadik alkalommal sorra kerülő indiai profi birkózó liga versenyén, számos világsztár társaságában. A január 9-én rajtoló csapatversenyben 6 szupertársulat vesz részt, a soraikban 16 olimpiai érmessel, világ- és Európa-bajnokokkal. És a “JR Wrestling”-nek köszönhetően az UP Dangal csapatát erősítő Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres U23-as kontinensbajnok Németh Zsanettel!

A pénzdíjas sorozat még 2015-ben indult, az idén 6 csapat lép szőnyegre a Pro Wrestling League (Profi Birkózó Liga) mérkőzésein. Fontos tudni, hogy mindegyik társulat kilenc birkózóból áll, öt indiaiból és négy külföldi kiválóságból. A nemek megoszlása szerint csapatonként öt férfi és négy női birkózó harcol majd a helyezésekért. Elöljáróban még annyit, hogy az összes (!) meccset élőben közvetíti az ESPN sportcsatorna.

Most azonban beszéljünk Németh Zsaniról. Az újpestiek klasszisa gondolt egy nagyot, és megpályázta a részvételt. Elfogadták a jelentkezését, ott lesz Delhiben.

  • Nagyon örülök, hogy első magyarként részt vehetek a versenyen – mondta Zsanett. – Rendkívül nehéz odakerülni a mezőnybe, és valami hihetetlen várakozás előzi meg Indiában ezt az eseményt, eddig is rengeteg szurkoló volt ott a helyszínen. Ismert, népszerű emberek, művészek, közéleti személyiségek szintén megjelentek a mérkőzéseken, szóval annyira boldog vagyok, hogy az csuda.

Tény, hogy a 76 kilósok között szereplő  Németh Zsanett rangos mérkőzéseken birkózhat, a világszintet képviselő  versenyzők ellen.

  • Úgy alakultak ki a csapatok, hogy licitáltak ránk, így kerültem a UP Dangalhoz, amelyben a csapattársam lesz – többek között - India legnépszerűbb birkózónője, Geeta Phogat is – mesélte Zsani. –  Ő az egyik főszereplője a remek sportfilmnek, amelynek Dangal (Birkózóverseny) a címe, voltaképpen az édesapjának-edzőjének, Mahavir Singh Phogatnak az életéről szól, aki birkózni tanította a lányait, és Geeta lett az első indiai birkózónő, aki aranyérmet tudott szerezni a Nemzetközösségi Játékokon, 2010-ben. A testvére ezüstérmet szerzett. Én hosszú ideje jó kapcsolatban vagyok a családdal és Geetá-val is, ő az egyik legjobb barátom 2013 óta, hetente beszélünk egymással. Még annyit róla, hogy ő India első olimpikon birkózója.

A magyar lány minden bizonnyal szembenéz majd indiaival, egyiptomival, a vb-ezüstérmes Vaszilisza Marzaljukkal, a francia világbajnoki bronzérmessel, a 69 kilós, fiatal Laroque-kal, aki utánpótlásban mindent megnyert, és jöhet még a szintén francia Cynthia Vescan is.

  • Ők olyan emberek, akikkel legfeljebb a vébén találkoznék, öt kemény mérkőzést tudok most vívni gyakorlatilag egy szűk hónapon belül – tette hozzá Németh Zsanett. – Nagyon jót tesz majd a felkészülésemnek az év további feladatai előtt.

A mezőnyt fémjelzi például az olimpiai és világbajnok Helen Maroulis vagy a férfiaknál Vlagyimir Hincsigasvili. Az ötkarikás érmesek mellett (16 riói dobogós indul majd) kilenc világbajnoki címvédőt láthat a közönség. Érdekesség még, hogy Magyarország mellett Kirgizisztán, Franciaország, Kína, Lettország és Egyiptom is az idén először képviseltetheti magát a rangos eseményen.

Németh Zsanett vasárnap egyedül kel útra Indiába, a fővárosba, Delhibe, és várhatóan január 28-án tér haza. Egy kalappal…!

(forrás: birkozoszov.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41