Dátum: 2018 október 23. (kedd) | Gyöngyi

hírek

Németh Zsanett lett az év felnőtt női birkózója!

Bírkózás szakosztály 2017-12-19 Megtekintések száma: 574

A Magyar Birkózó Szövetség megtartotta hagyományos évzáró eseményét, a Birkózókarácsonyt, ahol szintén hagyományos módon jutalmazták a sportág jelenlegi legjobbjait, illetve díjazták korábbi nagy egyéniségeit, edzőit, szakembereit. Németh Szilárd elnök beszédében elmondta, 2017-ben is volt mit ünnepelni, hiszen világversenyes érmekből a felnőtteknél 11 (közte két arany az újvidéki Eb-ről Korpási Bálint és Lőrincz Viktor révén), az utánpótlás korosztályokban pedig 24 (hét arany) termett. A jutalmazások során összesen több tízmillió forintot kellett kiosztani az arra érdemes versenyzők, mesterek és nevelőedzők között, a felnőttek szintjén mindösszesen közel 25 milliót.

Fél évszázados kitüntetésben részesült Benkő László, Kónya Lajos, Urbanovics Miklós, Kis Tóth Tihamér és Frei László, Életműdíjban Vadász Csaba, Toma Mihály, Tóth Gábor és Péter István, a Magyar Birkózásért elismerésben Orbán Győző és Rónai Kálmán, Médiadíjban az M4 Sport szerkesztősége és Fábik Tibor, Kis Tibor Különdíjban Juhász Sándor, Lőrik Zsombor lett az év bírója, Sike András az év edzője, Hajdu Imre az év utánpótlásedzője, Korpási Bálint az év kötött-, Veréb István a szabad-, Németh Zsanett a női, Lakatos Győző a veterán birkózója, a Pénzügyőr az év műhelye, díjazták az utánpótlást is (Vida Csaba, Vátzi Bálint, Szél Anna, Bognár Erika), különdíjat kapott az U23-as vb-győztes Szilvássy Erik, valamint az első határon túli ob-érmes, Gazdag Krisztián. Köszöntötték a kerek évfordulós olimpiai, vb- s Eb-diadalok elérőit is.

Jövőre is adódnak nagy feladatok, például októberben a budapesti világbajnokság megrendezése, reményeink szerint akkor is lesz mit ünnepelni a 2018-as Birkózókarácsonyon.

(forrás: birkozoszov.hu)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41