Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

BIRKÓZÓINK A VILÁGKUPÁRA KÉSZÜLNEK

Birkózóink a Világkupára készülnek!

Mint ismert, idén a koronavírus szorításában rengeteg birkózóverseny halasztódott vagy maradt el, így többek között az Olimpia küzdelmei és a Világbajnokság is.

A nemzetközi szövetség (UWW) novemberi döntése alapján a VB helyett egyéni Világkupát rendeznek december 12-20-a között Belgrádban, természetesen speciális egészségügyi intézkedésekkel.

Birkózó sportágban nem jellemző az egyéni világkupa rendezése, csak csapatban szoktak ilyet rendezni általában a világbajnokságok első tíz nemzete közt. Az idei különleges helyzetnek köszönhetően különleges versenyre is van szükség ezért merészet húzva a nemzetközi szövetség egyéni kupát rendez, ami semmiben sem különbözik egy normál világbajnokságtól, csak a nevében.

Szakosztályunk is érintett a témában, az előzetesen tervezett öt versenyzőből, akikkel számoltunk, hogy ezen a verseny részt tudnak venni, a két kötöttfogású kiválóságunk Szabó László és Varga Ádám jelenleg még nincsen olyan egészségi állapotban, hogy vállalják a versenyt, de még ebben a faramuci helyzetben is sikerült három birkózót adnunk a Magyar Nemzeti Birkózó Válogatottnak, akik képviselik hazánk és az Újpest színeit a Világkupán.

Szőnyegre lép Belgrádban az Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki ötödik Németh Zsanett aki a női 76 kilógrammosok között fog indulni, illetve két fiatal szabadfogású reménységünk Antal Dániel 70 és Vilhelm Richárd 61 kilós versenyzőink.

A világkupa december 12-én, szombaton kezdődik, az első újpesti versenyző december 15-én lép majd szőnyegre Németh Zsanett személyében, majd 16-án Antal Dániel folytatja és 17-én Vilhelm Richárd zárja a sort.

Bizalomra adhat okot, hogy nagy komoly külföldi és hazai felkészülésen vannak túl a felek, és ennek tükrében reménykedhetünk az érem, érmek megszerzésében is!

Mindent bele, szurkolunk!

Képek

2014. december 4. - Mikulás ünnepség című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41