Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Négy UTE-s birkózónkért szurkolhatunk az EB-n

2019 április 8-14 között rendezik meg a birkózó Európa-bajnokságot, Románia fővárosa Bukarest ad otthont a rangos eseménynek.

Szakosztályunk szempontjából érdekes és egyben izgalmas is, hogy soha nem történt még meg az, hogy mindhárom szakágban képviseljük magunkat a kontinens viadalon. Mit is jelent ez, szabadfogás, kötöttfogás és női birkózásban is egyaránt lesz versenyzőnk a bukaresti szőnyegen, az elmúlt években már megszokhattuk, hogy kötöttfogásban és női birkózásban egyaránt volt birkózónk kontinens illetve világeseményen, de szabadfogásban ez utoljára Demeter Istvánnak sikerült 1996-ban a budapesti Eb-n. 2019-ig kellett várni arra, hogy ez újra valóra váljon, Antal Dániel személyében, aki 23 évvel ezelőtt született ugyanabban az évben, amikor az utoljára újpesti birkózó szabadfogásban szőnyegre tudott lépni.
Vegyük is sorra név szerint, hogy ki is ez a négy versenyző, aki képviselheti a magyar színek mellett, klubunkat is az Európa-bajnokságon:

Női Birkózás 76kg: Németh Zsanett
Zsanett, aki a tavalyi budapesti világbajnokságon ötödik helyezést ért el, a versenyen szerzett sérülése okán pár hónap kényszerpihenő következett, de januárban már vissza tudott állni a teljes értékű munkába. Azóta folyamatosan táborról táborra járva nagy elánnal készül a versenyre ugyanis 2017-es Eb. ezüst mellé újabb éremért akar kontinens bajnokságon begyűjteni. Németh Zsanett április 10-én lép szőnyegre.

Szabadfogás 74kg: Antal Dániel
Dani, idén robbant be igazán, az U23 Országos Bajnokságon magabiztos győzelemmel vívta ki az indulási jogot a korosztály kontinens viadalára, majd egy héttel később a felnőtt válogatót is gond nélkül megnyerve érdemelte ki a bizalmat Bánkúti Zsolt szövetségi kapitánytól, hogy a felnőttek közt is kipróbálhassa magát az Európa-bajnokságon. Antal Dániel április 9-én lép szőnyegre.

Kötöttfogás 77kg: Szabó László
Laci, rendelkezik már éremmel világversenyről, Eb, Vb, bronzérmes, a tavalyi Európa-bajnokságon vitatható körülmények közt maradt le a bronzéremről. Idén hatalmas elszántsággal és alázattal ált bele a munkába, az év eleji versenyeken rendre jól teljesített, nem is kérdés, hogy mi a célja a kontinens viadalon, minimum érem szerzés, kérdés a színe, egyenlőre. Szabó László április 12-én lép szőnyegre.

Kötöttfogás 97kg : Varga Ádám
Ádám, hektikus pár évet tudhat maga mögött, az olimpiai kvóta óta voltak sérülések, műtétek, de idén úgy látszik ez már a múlté, az év eleji válogató megnyerése után, nemzetközi verseny ötödik hely, a Magyar Nagydíjat kihagyni kényszerült egy kisebb borda sérülés miatt, majd Sike András szövetségi kapitány döntése alapján külön válogató lett ki írva a tavalyi U23 VB ezüstérmes Török Zsolt és közte. Ádám ezt a válogatót gond nélkül, két nyert mérkőzéssel behúzta és jogosan került be az EB csapatba. Varga Ádám április 13-án lép szőnyegre.

Négy fős Újpesti különítményünk új korszakot nyitott a szakosztály eddig közel 100 éves életében, nagy izgalommal várva, hogy a „fantasztikus négyesünk” milyen érmekkel tér haza az Európa-bajnokságról.

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41