Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Németh Zsanett megsérült, így ötödik lett a világbajnokságon!

A fehérorosz és a mongol birkózó legyőzésével világbajnoki elődöntőbe jutott kedden Németh Zsanett a női 76 kilogrammosok versenyében. Az Eb-ezüstérmes birkózó vezetett is a török világ- és Európa-bajnok ellen, ám egy rossz mozdulat után megsérült a jobb térde, ami nem csak azt a meccset, de az egész világbajnoki szereplését megpecsételte. Zsanett ugyanis 6-1-re kikapott, majd a szerda esti bronzcsatára nem tudott kiállni, így az előkelő ötödik helyen zárta a hazai rendezásű világbajnokságot.

Németh Zsanett balszerencsés térdsérülést szenvedett a jobb lábán a világbajnoki elődöntőben a török címvédő, Adar elleni mérkőzésen, de hősiesen, iszonyú fájdalommal, könnyek között küzdött. Nem adta fel.
„Történt egy aláfordulás, és „kiment” a térdem. Nem adtam fel, mert abban bíztam, hogy talán jobb lesz, de egyre rosszabb lett. Akkor tudtam már, hogy nem tudok birkózni, az egyenes mozdulatoknál nem fájt, de az oldalirányú mozdulatoknál viszont iszonyúan. Ez a térdem még nem volt sérült, csak a másik, bízom benne, hogy nincs nagy baj. Azt hiszem, a sérülésemig jól birkóztam a török ellen, volt esélyem, és azért sem adtam fel, mert hazai közönség előtt, világbajnokságon ilyet nem teszek. Pihenek, aztán majd az orvos mondja ki a döntő szót, hogy holnap szőnyegre léphetek-e a bronzéremért.”

 

(forrás: birkozoszov.hu)

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41