Dátum: 2021 május 11. (kedd) | Ferenc

hírek

ÖT BIRKÓZÓNK MEGY AZ EB-RE

Öt újpesti birkózó a felnőtt Európa-bajnokságon

2021. április 19-20. között rendezik meg a birkózó Európa-bajnokságot, Lengyelország fővárosa Varsó ad otthont a rangos eseménynek. Szakosztályunk szempontjából érdekes és egyben izgalmas is, hogy a 2019-es négy felnőtt indulónkat most még eggyel meg tudtuk növelni és így már öt versenyzőnk képviseli szakosztályunkat a kontinens viadalon. Mind ezt úgy, hogy Varga Ádám nehézsúlyú versenyzőnk ki is hagyja az EB-t.

Mit is jelent ez, szabadfogás, kötöttfogás és női birkózásban is egyaránt lesz versenyzőnk a varsói szőnyegen, az elmúlt években már megszokhattuk, hogy kötöttfogásban és női birkózásban egyaránt volt birkózónk kontinens illetve világeseményen, mostanra nyugodtan kijelenthetjük azt is, hogy ez szabadfogásban is természetessé vált, konkrétan két fiatal tehetségünk is részt tud venni a versenyen. Ami még fontos tény a Európa-bajnoksággal kapcsolatban, hogy az Újpesti Torna Egylet Birkózó Szakosztály adja a legtöbb sportolót a 17 fős Magyar birkózó csapatba, szám szerint ötöt, míg a BHSE négyet, a Csepel BC kettő versenyzőt, az Érd, az FTC, a KTE, a HVSE, a BVSC, és a Vasas egy versenyzőt ad.

Vegyük is sorra név szerint, hogy ki is ez a négy versenyző, aki képviselheti a magyar színek mellett, klubunkat is az Európa-bajnokságon:

Női Birkózás 57 kg: Galambos Ramóna

Ramóna, a tavalyi év végén csatlakozott szakosztályunkhoz, utánpótlásban már számtalanszor bizonyított rengeteg érem és helyezés van a háta mögött, felnőtt korosztályban is van EB bronzérme és VB ötödik helye, tavalyi évben kisebb sérülésekkel bajlódott, de mostanra száz százalékosan megtalálta önmagát, nagy érdeklődéssel várjuk, hogy az első lila színben kezdődő Európa-bajnoksága hogyan sikerül.

Galambos Ramóna április 22-én lép szőnyegre.

Női Birkózás 76 kg: Németh Zsanett

Zsanett, EB ezüst és bronzérmes, világbajnoki ötödik, a maga 27 évével a női csapat legidősebb tagjának számít, rengeteg versennyel a háta mögött. Zsanett kisebb hullám völgyön ment át az elmúlt pár hónapban, de az elmúlt héten a bolgár verseny látottak alapján, joggal várhatunk el tőle remek szereplést az Európa-bajnokságon.

Németh Zsanett április 21-én lép szőnyegre.

Szabadfogás 61 kg: Vilhelm Richárd

Richárd, Felnőtt Országos Bajnok, utánpótlásban többszörös válogatott volt, a tavalyi év végén megrendezett világ kupán már felnőtt korosztályban is ki tudta vívni az indulási jogot, és ezt a jó szokást megtartva, tud indulni az Európa-bajnokságon is.

Vilhelm Richárd április 20-én lép szőnyegre.

Szabadfogás 70 kg: Antal Dániel

Dani, már két évvel ezelőtt is indult a felnőtt EB-n, ő volt az aki a 23 éve tartó böjtöt megtörte szakosztályunk életében és újra visszahelyezte szabadfogásban is a felnőtt elit mezőnybe. Az elmúlt két évet kemény munkával töltötte és a tavaly év végi világkupa hetedik helyével ezt bizonyította is, reméljük a lendülete töretlen marad Európa-bajnokságon is.

Antal Dániel április 19-én lép szőnyegre.

Kötöttfogás 82 kg: Szabó László

Laci, rendelkezik már éremmel világversenyről, Eb, Vb, bronzérmes, év elején a hazai nemzetközi válogatót gond nélkül behúzta ezzel meg is váltotta jegyét Varsóba. Rutinos versenyzőnek számít a csapatban nem is kérdés, hogy mi a célja a kontinens viadalon, minimum érem szerzés, kérdés a színe, egyenlőre.

Szabó László április 24-én lép szőnyegre.

Öt fős Újpesti különítményünk új korszakot nyitott a szakosztály eddig közel 100 éves életében, elég magasra téve a mércét a jövő generációi számára, nagy izgalommal várjuk, hogy milyen érmekkel térnek haza az Európa-bajnokságról.

(forrás: https://ujpestbirkozas.hu/)

Képek

UTE Kiállítás című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41